Що таке café allongé і як воно вимовляється?

Насправді моє запитання стосується книги про JavaScript Реджа Брейтуейта під назвою "JavaScript Allongé". Очевидно, JavaScript не має майже нічого спільного з кавою, але автор підтримував метафору кавового бариста протягом усієї книги та заявив, що алонже – це якийсь варіант кави. Тож для непосвячених любителів кави серед його читачів, чи можете ви пояснити, що таке алонже, що робить його унікальним і як його насправді вимовляти?

Автор пропонує короткий опис, цитований із Caffe Molinari, посилання на яке є тут, але я, як новачок у каві, багато з того, що описано, вислизає від мене. Ось процитований текст із передмови Брейтуейта:

«Café Allongé, також званий Espresso Lungo, є напоєм, що знаходиться посередині між еспресо та американо міцністю. Є два різні способи зробити це. Перший, якому я віддаю перевагу, це додати невелику кількість гарячої води до подвійного або чотирьохразового еспресо Ristretto. Як додати бризки води до віскі, невелике розведення виділяє більше складні смаки у роті.

Другий спосіб — зробити подвійну подовжену порцію еспресо. Це досягає приблизно такого ж співвідношення масел і води, як і розведення метод, але також вивільняє інше поєднання смаків завдяки більш тривале витягування. Дехто скаржиться, що тривале тягнення стає більш гірким і применшує найкращий характер кави, інші це відчувають звільняє ще більше складності.

«Важливо те, що жоден метод приготування не повинен використовувати стільки води, щоб утворився нудотний, блідий привид еспресо. Помірність у всьому».

Previous Article

Next Article

Де знайти поставщиків у Львові?

Write a Comment

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *