Перейти до змісту

Як зробити вино з винограду в домашніх умовах? Поділіться досвідом!

Рекомендовані відповіді

Опубліковано

Завжди мріяв спробувати зробити власне домашнє вино з винограду, але ніколи раніше цим не займався. Зараз якраз сезон, і є трохи винограду (сорт, здається, Ізабелла, але точно не впевнений), тож вирішив ризикнути!

Прочитав багато статей в інтернеті, але інформація трохи плутана і різна. Хотілося б почути поради від реальних людей, які цим займаються!

Найбільше мене цікавить:

  1. Який виноград найкраще підходить для новачка? (Якщо мій сорт не дуже, то на що звернути увагу наступного разу?)

  2. Покрокова інструкція для "чайників": Як правильно почати? (Збір, миття, переробка, чи потрібно додавати цукор/воду?)

  3. Скільки часу займає бродіння і як зрозуміти, що воно закінчилося?

  4. Яку тару краще використовувати? (Скло, пластик, дубові бочки?)

  5. Що робити, якщо вино "не вийшло" (закисло, покрилося пліснявою)?

Буду вдячний за будь-які перевірені поради, лайфхаки та застереження! Не соромтеся ділитися своїми секретами!

Дуже сподіваюсь на допомогу досвідчених виноробів! 🙏

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.

Гість
Відповісти на цю тему...
https://buz.ee/topic/242/